Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)
RSS

Friday, May 12, 2017

Manggo Float

hi uolls..
morning...
pergghhhhh... tgk pic nie rasa haus plak.. hahaha

skang nie kan ngah viral pasal manggo float sg. putat..
ritu berkesempatan lah poe..
ramai orang.. beratur panjang.. tapi servis dia cepat..
tak yah nak tunggu lama..

sebekas RM5.00.. isi mangga dia pon banyak.. sedap ko..
tangkap leleh.. kat situ banyak gerai. boleh pilih nak makan ape
macam2 adoo.. kedai nie tepi jalan jerk.. kat pintu gerbang 
depan tu kubur cina..

bagi yang x cuba lagi boleh la pakat2 mai melaka..
rugi tau x rasa.. 
aku hari2 lalu depan kedai nie time balik kerja..
memang ramai jerk owg..
semoga perniagaan adik nie maju..

Thursday, May 11, 2017

- First Love -

hi uolls...
lama x bersiaran kan..
rini nak story skit pasal first love..
korang de pengalaman tak?

ape tu first love?
The one that you first truely have feelings for. One person that you will never forget, their love will leave an imprint on your heart which will be there forever. At the moment you dont care that you will eventually lose them after a break up because that emotion is amazing. Falling in love was the best thing that has ever happened to me, but now that its gone I feel hopeless. Your first love will be one who will be the hardest to get over, the one that can still make you smile even when your having the worst day ever, and the one who after breaking you, you'll still love them. Your first love never leaves. hah yang nie bukan mak yang cakap.. tapi Urban Dictionary yang cakap.. hik3x...

den ade jugak pengalaman.. cite2 lama kan..
lepas2 SPM dulu lah.. kenal pon kat chat room.. ikot kawan p kelas komputer.. 
habis kelas lepas CC plak.. x penah pon chat.. sebab x reti n xde masa..
kawan la yang ajau.. owhh.. mcm nie.. (macam jakun jap).. hahahaha

dulu2 mana ade hp.. main surat2 lagi kan.. 
tipon pon kai tipon rumah.. nak call pon curi2.. takut kena marah
jumpa memang x penah la.. sebab jauh kan..

sampai la dpt belajar kat UiTM pon still lagi contact..
surat mmg tetap dapat setiap sem.. memang tunggu2..
suka tengok tulisan dia.. kemas dan cantik.. biase org laki kan tulisan ayam..
selalu amik berat.. banyak bagi semangat.. 
x tau masa bila timbul rasa sayang.. rasa cinta..

semester akhir lost contact.. surat x dibalas.. call x dpt..
mmg rasa sedih.. sedih x dpt nak kongsi cite.. sedih x dpt nak dgr suare
sedih x dpt nak manje2.. pernah cari tapi tak jumpa..
siap pos lagi kat fb..tapi xde sape yang kenal..

last year, godek2 lah kat fb.. skali dapat.. mcm dia..
yea betul dia.. alhamdulillah.. dia pon dah kahwin.. dah ade anak..
sebagai sahabat doakan yang baik-baik untuk dia.. 
kita pon dah ade family..

cinta pertama itu mmg indah.. mmg susah dilupakan.. 
kenangan cume tinggal kenangan..

Tuesday, April 18, 2017

Kerana Kamu Cuma Satu - NAIF


Kau yang paling setia, kau yang teristimewa
Kau yang aku cinta, cuma engkau saja
Dari semua pria aku yang juara
Dari semua wanita kau yang paling sejiwa

Denganmu semua air mata menjadi tawa suara ria
Akankah kau selalu ada menemani dalam suka duka
Denganmu aku bahagia, denganmu semua ceria
Janganlah kau berpaling dariku karena kamu cuma satu untukku

Kau satu-satunya dan tak ada dua
Apalagi tiga, cuma engkau saja

Denganmu semua air mata menjadi tawa suara ria
Akankah kau selalu ada menemani dalam suka duka
Denganmu aku bahagia, denganmu semua ceria
Janganlah kau berpaling dariku karena kamu cuma satu untukku

Kau satu-satunya dan tak ada dua
Apalagi tiga, cuma engkau saja
Dari semua pria aku yang juara aku yang juara
Dari semua wanita kau yang paling sejiwa

Denganmu semua air mata menjadi tawa suara ria
Akankah kau selalu ada menemani dalam suka duka
Denganmu aku bahagia, denganmu semua ceria
Janganlah kau berpaling dariku karena kamu cuma satu untukku
Untukku, untukku, untukku, untukku

Thursday, March 23, 2017

SaBaH Part II

sepanjang kursus kat sini.. hari2 ko makan lauk masak black pepper..
ikan dia gemok3..
malam ke-2 geng2 keja kat polis ajak kuar jenjalan.. 
i follow jerk la.. dah orang ajak kan..

malam tu kitaowang p makan seafood.. ya ampun...
fresh2.. murah2..sedap pon sedap.. servis tip top..
tak perlu nak tunggu lama.. makanan dah siap..

 udang butter

 sotong goreng tepung

ikan kerapu 3 rasa

 sayur ape ntah.. sedap gak nie..

sayur kailan

adehhh... lapar plak tgk makanan nie.. hik4x...
ade lagi tapi x snap.. 5 orang makan baru 140.00 ko..
nie kalau kat melaka mau beratus kena nie..

berbaloi2.. nanti nak poe lagi la makan kat sini

SaBaH Part 1

morning.. hi uolls...
lama tak bersiaran kan.. bersemak samuk dah rasanyer.. hik3..

first time aku p sabah sensorang.. xde kawan..mati kutu wehhh...
bukan saje suka2 p sana.. ade kursus kat INTAN Sabah...
dah lama aku mohon tak pernah dapat.. tahun nie plak diterima.. alhamdulillah..

kalau dah kata sensorang ko nak poe mana.. ngan x kenal owang lagi kan..
nak ke INTAN tu boleh tahan le.. kematu montot.. sebab jalan jammed..
amik teksi ko sensorang tu dia berpuluh2 hinggit ko kena charge.. no choice..
tapi INTAN nie memang kedalam.. kalau xde kenderaan memang merepot la ko kat dalam tu..

aku amik kursus kreativiti d tempat kerja.. seronok la kursus nie.. 
dapat plak geng2 yang sporting..


nie la kumpulan 5 star.. 
nampak tak kecomelan aku kt situ.. hik4x...