Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)
RSS

Monday, December 11, 2017

:: Sahabat ::

hi guys.. morning..
sape sahabat saya sila angkat tangan.. cepat ngaku.. 
ape itu sahabat? sahabat yg macam mana korang cari..

sahabat itu kawan, teman, taulan.. 
biasa orang cakap sahabat ketawa ramai tp sahabat menangis x ramai..
biasa nyer time senang ramai yang nak kawan ngan kita..
bila kita susah sume lari.. sume x kan kawan.. sebab ape.. sebab mereka tak ikhlas..

ade juga jenis yang kawan sebab nak glamer.. macam2 kan..
bagi aku la kan :

jgn kawan kerana nafsu.. kelak akan memakan diri
jgn kawan seperti baju.. kerana terlalu memilih 
jgn kawan seperti bola.. bila suka amik tak suka tendang jauh2..
jgn kawan seperti makanan.. waktu lapar di cari bila dah kenyang tak diingini
jgn kawan seperti kad Touch n Go... bila dah dapat ape yang diingi dilepaskan begitu saja
 
sahabat itu bukan mainan
sahabat itu bukan barangan
 
sahabat yang sejati adalah sahabat yang sentiasa di samping kita di waktu susah dan senang..
sahabat yang selalu memberi nasihat
sahabat yang selalu memberi dorongan
sahabat yang menegur jika ade kesalahan yang dilakukan
 
di saat kita gembira..kita perlukan kawan untuk dikongsikan kegembiraan tersebut
begitu juga di saat kita bersedih, berduka lara kita juga perlukan sahabat untuk diluahkan perasaan
 sayangilah sahabat2 anda semua..
 
 

Monday, December 4, 2017

Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)

alhamdulillah.. tahun nie hakak sangat bertuah..
sebab ape? sebab akak dpt pingat sempena dengan Sambutan Hari Jadi Ke-79 TYT Gabenor Negeri Melaka Tahun 2017.. Rezeki hakak dik... bukan senang nak dapat pingat nie..
akak dapat pingat aper? nie hah..

Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K)

nie la pingat nyer.. untuk gegurl siap ngan reben.. yang boy xde reben..

comey tak kak tun.. hehehehe..
asal nye nak kai baju hitam.. tapi gegurl x boleh kai baju hitam
kai la baju nie..merah mak ngah kan..

hakak nak ucapkan terima kasih pada TYT Gabenor Melaka atas pengurniaan pingat ini.. tq gak kepada Timb. Pengarah yang mencadangkan nama hakak n bos hakak yang menyokong cadangan tersebut.. alhamdulillah terpilih..

tapi hakak sedikit terkilan.. bos tak terpilih.. dari 3 kuota.. hakak sorang yang terpilih..
pada rakan-rakan yang lain jgn kecik hati yea.. may be next time giliran u olls plak..

Tergantung Sepi (^_^)~

hi uollss..
lama hakak x update blog nie.. penoh sarang labah2 dah.. hahahaha
malam tadi sape tgk gegar vaganza.. sian aqasha tersingkir..

tapi hakak suka masa aishah nyanyi tu.. lagu nie.. tergantung sepi.. 
power siot.. nah hakak share lirik lagu nie.. boleh kita nyanyi sama2.. 
 
^
^
^
Cukup di sini perjalanan kita
Menghukum diri mendera hati ini
Terhimpit dengan suasana

Berat rasanya sukar diluahkan
Bernafas ragu menghembus pilu
Perasaan ini tergantung sepi

(Chorus)

Dibiarkan begitu saja
Terikat namun tak bertali
Mencuba menyimpulkan mati
Namun terputus jua

Disiksa hati yang menagih
Harapan kasih yang menjauh
Terpisah dalam kekalutan
Jiwa yang digantung sepi




Friday, May 12, 2017

Manggo Float

hi uolls..
morning...
pergghhhhh... tgk pic nie rasa haus plak.. hahaha

skang nie kan ngah viral pasal manggo float sg. putat..
ritu berkesempatan lah poe..
ramai orang.. beratur panjang.. tapi servis dia cepat..
tak yah nak tunggu lama..

sebekas RM5.00.. isi mangga dia pon banyak.. sedap ko..
tangkap leleh.. kat situ banyak gerai. boleh pilih nak makan ape
macam2 adoo.. kedai nie tepi jalan jerk.. kat pintu gerbang 
depan tu kubur cina..

bagi yang x cuba lagi boleh la pakat2 mai melaka..
rugi tau x rasa.. 
aku hari2 lalu depan kedai nie time balik kerja..
memang ramai jerk owg..
semoga perniagaan adik nie maju..

Thursday, May 11, 2017

- First Love -

hi uolls...
lama x bersiaran kan..
rini nak story skit pasal first love..
korang de pengalaman tak?

ape tu first love?
The one that you first truely have feelings for. One person that you will never forget, their love will leave an imprint on your heart which will be there forever. At the moment you dont care that you will eventually lose them after a break up because that emotion is amazing. Falling in love was the best thing that has ever happened to me, but now that its gone I feel hopeless. Your first love will be one who will be the hardest to get over, the one that can still make you smile even when your having the worst day ever, and the one who after breaking you, you'll still love them. Your first love never leaves. hah yang nie bukan mak yang cakap.. tapi Urban Dictionary yang cakap.. hik3x...

den ade jugak pengalaman.. cite2 lama kan..
lepas2 SPM dulu lah.. kenal pon kat chat room.. ikot kawan p kelas komputer.. 
habis kelas lepas CC plak.. x penah pon chat.. sebab x reti n xde masa..
kawan la yang ajau.. owhh.. mcm nie.. (macam jakun jap).. hahahaha

dulu2 mana ade hp.. main surat2 lagi kan.. 
tipon pon kai tipon rumah.. nak call pon curi2.. takut kena marah
jumpa memang x penah la.. sebab jauh kan..

sampai la dpt belajar kat UiTM pon still lagi contact..
surat mmg tetap dapat setiap sem.. memang tunggu2..
suka tengok tulisan dia.. kemas dan cantik.. biase org laki kan tulisan ayam..
selalu amik berat.. banyak bagi semangat.. 
x tau masa bila timbul rasa sayang.. rasa cinta..

semester akhir lost contact.. surat x dibalas.. call x dpt..
mmg rasa sedih.. sedih x dpt nak kongsi cite.. sedih x dpt nak dgr suare
sedih x dpt nak manje2.. pernah cari tapi tak jumpa..
siap pos lagi kat fb..tapi xde sape yang kenal..

last year, godek2 lah kat fb.. skali dapat.. mcm dia..
yea betul dia.. alhamdulillah.. dia pon dah kahwin.. dah ade anak..
sebagai sahabat doakan yang baik-baik untuk dia.. 
kita pon dah ade family..

cinta pertama itu mmg indah.. mmg susah dilupakan.. 
kenangan cume tinggal kenangan..